Onderhoudsvrije tuin - Tuinonderhoud Fieten Hoogeveen

Natuurlijk kunt u het u zelf zo gemakkelijk mogelijk maken om uw tuin onderhoudsvrij te maken.
Toch zal er altijd wel iets onderhoud blijven.
U kunt tuinonderhoud Fieten uit Hoogeveen ook gewoon 1 of 2 keer per jaar laten komen om de tuin winterklaar te maken en de bomen of struiken snoeien, zodat u hier ook geen omkijk naar heeft.

Ontwerp en planning

Begin met te kijken hoeveel input u kunt leveren aan de tuin en de kenmerken of functies die voor u het belangrijkst zijn. Niet alles hoeft verloren te gaan bij het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin. Als het kweken van je eigen groenten bijvoorbeeld hoog op de prioriteitenlijst staat, bewaar dan een groenteplaats die aan je behoeften voldoet, terwijl je de activiteit elders minimaliseert, zoals het vervangen van gazon door bestrating of een rozentuin met een struikrand.

Probeer ook arbeidsintensievere objecten dichter bij het huis of de schuur te plaatsen, zodat u niet veel moeite verspilt met het lopen, dragen of kruipen van spullen in de tuin. Overweeg om een ​​watertappunt te installeren in de buurt van de plek waar u het waarschijnlijk nodig heeft (bijvoorbeeld een kas). Evenzo kan het zijn dat een automatisch irrigatiesysteem, vooral voor veel potten en plantenbakken, veel tijd van het water geven kan wegnemen. Sommige ontwerpbeslissingen zullen niet zo duidelijk zijn. Een levende haag moet misschien elk jaar worden geknipt, maar als dit op een beheersbare hoogte wordt gehouden, kan dit op de lange termijn minder belastend zijn dan het schilderen en vervangen van houten hekwerk.

Grenzen en onkruidbestrijding

Veel routinewerk in de tuin betreft onkruidbestrijding in borders en het onderhouden van vaste planten met vaste planten (bijv. Uitzetten, terugsnoeien, rooien en verdelen). Het is daarom logisch om enkele of alle vaste plantenbedden te vervangen door struiken. Heesters zijn gemakkelijk te planten door een onkruidonderdrukkend membraan. Bedek dit met een aantrekkelijke vloer zoals bijvoorbeeld schors of grind en het kan meerdere seizoenen duren voordat wieden of bijvullen nodig is. Het is zodoende onwaarschijnlijk dat onkruidzaailingen grip krijgen op de tuin, maar als ze dat wel doen, kunnen ze gemakkelijk weer worden gewiedt. En als u zich zorgen maakt dat struiken uw keuze kunnen beperken, denk dan nog eens goed na, want er zijn veel interessante struiken om uit te kiezen.